Ara

Meslek dersleri ve Din kültürü dersi Öğretmenlerimizle Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr web sitelerini inceleyerek nasıl yararlı olabilirizi  konuştuk ve öğrencilerimizi bu web sitelerine yönlendirme kararı aldık.

Kur'an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi ile Hafız olmak İsteyen Öğrencilere kolay yollarını gösteriyor, Uluslararası Din Eğitimi Portalı ile başka ülkelerden gelen Öğrencilerin eğitimine destek oluyor, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretimi Portalı dolu dolu içerikleri ve din dersi meteryalleri ile öğretmenlere ve öğrencilere destek veriyor . Akademik gelişim sağlayan seminerler düzenleyerek Eğitim ve Öğretime tam destek veriyor.

Seminere katılan Büşra CANTÜRK ÖÇAL , İclal BİNGÖL,  Hilal ALBOĞA, Fatma Z. AĞAÇ, Rabia S. KARCI Hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Ekm

Deniz Feneri Derneğinin Hazırladığı bu Proje Kapsamında Okulumuz içinde  düzenlediğimiz yardım projesi ile öğrencilerimiz canla başla susuz kalan çocuklar için çalıştı.

Haz

Vizyon belgesi izleme raporu hazırlandı ve hazırlanan rapor öğretmenler kurulu ve okul aile birliği üyelerinin katılımıyla hazırlanan rapor incelendi, vizyon belgesi bağlamında yapılan çalışmalar değerlendirildi. Gelecek yıl yapılabilecek çalışmalar görüşüldü ve hâlihazırda yapılan faaliyetler gerçekleştirilirken yaşanan aksaklıklar belirlenerek gelecek yıl bu aksaklıkların önlenmesi hususunda alınabilecek tedbirler kararlaştırıldı.

Haz

Okulumuzda on bir ayın sultanı Ramazan Ayını özel her yıl gelenekselolarak gerçekleştirdiğimiz  Semada Hilali Yerde Helali Gözetme Projemiz kapsamında . Ramazan ayı boyunca beraber öğle namazı kılıp hep beraber söyleşiler yapılıp ilahiler okundu; ramazan ayı münasebetiyle okul çapında yapılan hatimlerin duası yapıldı.Kadir gecesi münasebetiyle ay boyu yaptığımız programa katılan öğrencilerimizede küçük hediyeler dağıtıldı.

Ramazan programında emek veren İ.H.L. Meslek Dersleri öğretmenimiz Rabia Saniye KARCI'ya ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

Miraç, Mekke döneminde, risaletin zor zamanlarında, Sevgili Peygamberimizin, bir gece, Mescid-i Haram´dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yaptığı ve Yüce Yaratan'ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuğu ifade etmektedir.

Receb ayının 26. günü idrak edilen Miraç Kandilini bu yıl 2 Nisan 2019 Salı günü kutladık. Kandil programı okulumuzun mescidinden gerçekleştirildi.

Emek veren öğretmenlerimize ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kandilimiz mübarek olsun.

Ock

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Mahmut COŞKUN´un yazarlık atölyesi ikinci yılında da aktif öğrenci katılımı ile devam ediyor. Kendilerine örnek olması amacıyla öğrencilerimiz Sevinebilirsin Suâda İşte Yalnızız kitabının yazarı Hüseyin Ahmet ÇELİK ile sohbet etme fırsatı buldu. Davetimize icabetinden dolayı Hüseyin Ahmet Çelik´e ve emek veren öğretmenimiz Mahmut COŞKUN´a, aşkla ve şevkle yazmaya devam eden öğrencileirmize teşekkür ederiz.

Şbt

Sınıf rehber öğretmenlerimiz, öğrencileriyle birlikte hasta ziyaretlerine ve veli ziyaretlerine Hayatın da başlı başına bir okul olduğunu göstermek amacıyla devam ediyorlar. Dinimiz yaşlı, hasta ve büyükleri ziyaret etmeye verdiği önemi yani Sıla-i Rahimi yaşayarak mutlu ettikleri insanların gözünde görüyorlar..

Ock

Okulumuzun öğrencileri hem meslek olarak yapabilecekleri hem de hayatın her anında lazım olan kazanımları uygulayarak kavrıyor. Okul camisinde öğrencilerimizin, Vaizlik, imamlık,müezzinlik gibi çalışmaları Meslek Dersleri Öğretmenlerimizin kontrolünde devam ediyor.