İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Göktürk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Projelerimiz

Proje Adı (Başlığı): GELECEK BUZULDA

PROJENİN AMACI

Çalışmamızın amacı küresel iklim değişikliği sonucunda meydana gelen buzul erimelerinin

önünü kesmek ve buna karşı etkili çözüm önerileri sunmaktır. Proje hazırlık sürecinde daha

önce yapılmış olan çalışmalar incelenmiştir ve konuya farklı bakış açılarıyla yeni önermeler

kazandırılmaya çalışılmıştır.

Proje Adı (Başlığı): KUTUPLARDAKİ HAVA ENERJİSİ

PROJENİN AMACI

Projemizin amacı kutuplardaki havanın değerlendirilmesi rüzgardan elde edilen

enerjinin daha çok ve her yerde kullanılması ve bunu küçük olmasa da olabildiğince az

maliyetler ile yaparak enerjimizi doğal kaynaklardan üreterek sürdürülebilir bir hayat

yaşamak bu sayede doğal kaynaklarımızdan olan rüzgar ve bunu enerjiye çeviren

rüzgar türbinlerini kutuplarda kullanarak oradaki doğal enerji kaynaklarımız dan

yararlanmış olacak.

Proje Adı (Başlığı): KUTUPLARIN SESİ BUZULLARIN NEFESİ

PROJENİN AMACI

Projemizin amacı küresel ısınmayı azaltmak ve atmosfer tabakasının kendini

iyileştirmesini sağlamak. Bu doğrultuda yapılan çalışmaları ve projeleri incelemiş olup daha

başka ve kullanılabilir çözümler kazandırmaya çalıştık. Yenilikçi teknolojilerden faydalanarak

bu bölgede olan erimenin önüne geçmeye çalışıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarından

uygun olanların kullanılabilirliklerini karşılaştırıyoruz.

Mrt

Felsefi soru, her alana yönelik olabilen belirli olguları anlamak ve çözmek, sonuca bağlamak amaçlı sorulan sorulardır. Düşündürücü niteliktedir. Bir kavram ya da olgunun açıklanması amacı ile sorulur.  Okulumuz 10. Sınıf öğrencileri ‘GEZEN FİLOZOFLAR’  projesi kapsamında İstanbul’un farklı semtlerinde sokak röportajları yaparak ayrıca Huzurevlerini de ziyaret ederek topluma evren, mutluluk, yapay zeka gibi konularla ilgili sorular sorarak yanıtlar almaya çalışmışlardır. Bu çalışmamızla birlikte cevapların yaş gruplarına ve cinsiyete dağılımı hakkında istatistiki veriler tutulmuş ve öğrenciler tarafından okulumuzda sunumlar yapılmıştır.

Mrt

GÖKTÜRK KIZ ANADOLU FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU olarak özellikle 10. Sınıf öğrencilerimizle birlikte ‘İSTANBUL’U TANIYORUM’ projesi kapsamında her semtinde ayrı bir güzellik barındıran İstanbul’da Saraylar, camiler, müzeler, parklar, bahçeler başta olmak üzere doğal ve tarihi birçok destinasyonu tanıma fırsatı bulduk. Bu kapsamda Belgrad Ormanı, İstanbul Arkeoloji Müzesi, İbrahim Paşa Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sabancı Müzesi gibi birçok tarihi ve tabiat alanını gezerek keşfettik.